Medaljering

Man behöver inte vara elitidrottare för att få medalj. Ett annat sätt är att under lång tid verka för och i Simrishamns musikkår.

Vid årsmötet den 11 februari på Hotell Svea utdelades Sveriges orkesterförbunds guldmedalj med Hans Maj:t Konungens bild till tre medlemmar som länge verkat i kåren.

Lars Holm

Lars (bilden ovan) började spela basun i Simrishamns gossorkester 1949 — alltså 66 år sedan — och basun är det instrument som fortfarande gäller. Efter att ha bott i Frankrike i 17 år så har Lars återvänt till hembygden och verkar nu som ordförande i musikkåren. Förutom medaljen fick Lars en smått antik uniformskavaj från Simrishamns gossorkester. Han är guld värd!

Helge Hallström

Helge Hallström -- guld!Helge gick med i Simrishamn gossorkester några år senare än Lars och har ända sedan dess hållit i gång trumpetspelet. Han har bland annat spelat i Siriusordens orkester och i Barberare Perssons oktett. Guldmedaljen är välförtjänt!

 

Roy Franzén

Ett tungt vägande skäl till medalj.Roy har varit ständig vikarie i musikkåren i över tio år, men har på senare tid bättrat sig och blivit stadigvarande. Han också är engagerad i kårens digitala aktiviteter. Enligt medalj-utdelaren var även det faktum, att han bär kårens tyngsta instrument, ett tungt vägande skäl till medaljen!