Framträdanden

Simrishamns musikkår har spelat vid åtskilliga invigningar under de år som orkestern har varit verksam. När såväl småbåtshamnen som nya biblioteket invigdes spelade musikkåren. Även när elektrifieringen av järnvägen till Ystad – Malmö var klar spelade vi på stationen. Simrishamn besöktes av kungaparet på deras Eriksgata år 1982 och då spelade musikkåren på torget. När Stenshuvud blev Nationalpark den 28 maj år 1986 spelade den också för kungaparet. 2006 krönte drottning Silvia årets Äppledrottning på Kiviks Äpplemarknad där vi spelade. Kåren har också gett konsert tillsammans med den folkkäre musikern Ingmar Nordström.

Annars har det varit återkommande uppskattade spelningar vid olika evenemang i Simrishamn. Allt från Valborgspelning, Första maj, Äpplemarknaden i Kivik, Rosfesten, Sillens Dag, Nationaldagsfirande på olika platser i kommunen, examen från gymnasiet, olika politiska partiers stämmor/möten såväl i Simrishamn som i hela Skåne samt gett egna konserter i olika kyrkor.

Simris_1988

Det första framträdandet i utlandet gjorde man 1985 då musikkåren gjorde en resa till Detmold och Bielefeld i Tyskland. 1989 besöktes Theinfeld – också det i dåvarande Västtyskland innan muren revs och vi kunde se den bevakade gränsen mellan Väst- och Östtyskland.

En inbjudan till Frankrike och staden Sin-Le-Noble gjorde att vi i slutet av mars 1994 besökte staden. Två år senare spelade vi i den gamla staden Halle i Tyskland, då tillsammans med Big Blowin´ Band. Orkestrar från dessa såväl tyska som franska orter har sedan också besökt Simrishamn.