Tre Kronor på besök

Sommar. I Simrishamn blir det inte bättre när alla bitar faller på plats: Sol, hav, varma vindar, skriande måsar, glada människor, båtar och Simrishamns musikkår.

Många besökare fanns på plats när briggen Tre Kronor af Stockholm anlöpte Simrishamn. På morgonen hade man gått från Karlshamn, där man tillbringat ett par dagar med miljöutställning och segling. Medan publiken väntade underhöll musikkåren med bland annat Vind i seglen och Sommar, sommar. När Tre Kronor lade till så spelades lämpligt nog Att angöra en brygga.

Kommunstyrelsens ordförande Anders Johnsson hälsade alla välkomna och musikkåren avslutade med marscherna Under blågul fana och Ankaret opp.

I hamnen fanns en miljöutsällning av Initiativet Hållbara HavFortfarande finns tid att rädda Östersjön men det är många åtgärder som måste genomföras och det krävs att flera goda krafter arbetar tillsammans för att få dessa till stånd. Det är här som Initiativet Hållbara Hav spelar en viktig roll. Genom ett brett samarbete med forskare, organisationer, näringsliv och politiker har man möjlighet att ge rätt information till allmänhet och beslutsfattare och därigenom driva opinion för att förändringar ska genomföras.