Den engelska trädgården

Den 16 maj är premiärdagen för den nya, engelska trädgården på Svabesholms kungsgård utanför Kivik. Men redan på Kristi himmelsfärdsdag den 14 maj var det förhandsvisning och musikkåren var på plats vid detta mycket speciella tillfälle.

Trädgården är på drygt 3000 kvm och består av många olika trädgårdsrum. Den engelska stilen tog form under 1700-talet och kan ses som en reaktion på barockens hårt tuktade och kantiga trädgårdsstil. ”Den Engelska Trädgården är romantisk och charmig. Här finns många olika trädgårdsrum — rosenträdgård, woodland, äng, allmogeträdgård och köksträdgård, färgstämda blommande perennrabatter och många olika rosor, alla doftande, inkl. många engelska Austinrosor”, kan vi läsa på www.denengelskatradgarden.se.

Musikkårens medlemmar kunde konstatera att även vädret var engelskt, men lagom till den högtidliga öppningen upphörde det lätta regnet och solen sken och värmde alla inbjudna. Det mest engelska som spelades var nog Amazing Grace och den engelska marschen Colonel Bogey, känd från filmen Bron över floden Kwai.

Ritning över den engelska trädgården vid Svabeholms kungsgård: se http://www.denengelskatradgarden.se

Ritning över den engelska trädgården vid Svabeholms kungsgård: se http://www.denengelskatradgarden.se